Dömötör-gála...

Fotó: DM/Kuklis István

...a Szegedi Nemzeti Színházban: Rácz Tibor kapta az idei életműdíjat

A legjobb férfi színész Gömöri Krisztián, a legjobb női színész Borsos Beáta lett. A Szegedi kortárs Balett 3 díjnak is örülhetett.
A szombat esti 19. Dömötör-gála műsorait a „Színház az egész család" szellemében állították össze.

Az életműdíjat a szegedi színház örökös tagja, Rácz Tibor vehette át Kozma József önkormányzati képviselőtől. A legjobb rendező Juronics Tamás, az Abszurdia alkotója. A legjobb színésznek járó elismerést Gömöri Krisztián kapta a Volpone címszerepéért, a legjobb színésznő Borsos Beáta lett Pinokkió életre keltéséért. Cseh Antal kapta a legjobb operaénekes díját Don Pasquale alakításáért, operaénekesnő kategóriában Laczák Boglárka nyert mint Gertrudis.
A legjobb táncos díját Szonda Éva adta át az Abszurdiában játszó Csetényi Vencelnek, az évad művészeti teljesítménye elismerést a Dömötör-kuratórium a Szegedi Kortárs Balettnak ítélte oda. Bianca Imelda Jeremiasnak szavazta meg a közönség a legjobb jelmeztervező díjat az Abszurdiáért, a látványtervezők közül a Don Pasquale megálmodója, Gyarmathy Ágnes kapta az elismerést. A Gyermek Dömötör-díjat Csorba Kata vehette át a Pinokkió Rókájának megformálásáért. A társulat a legjobb színházi háttérmunkásnak Stefanik Sándort választotta.

Rácz Tibor már négyéves korától, 1951-től a szegedi színház állandó gyermekszereplője volt. 1975-ben szerzett diplomát a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd Szolnokra szerződött. A következő években a Fővárosi Operettszínházban, Szegeden, majd Zalaegerszegen játszott. 1990 óta pedig folyamatosan a Szegedi Nemzeti Színház művésze, 2015-től a társulat örökös tagja. 1999-ben elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Dömötör-díjat, tavaly Gobbi Hilda-életműdíjjal tüntették ki.

Délmagyarország

2017.05.21.

Navigáció

Belépés

május 2017

Nagyszínház

május 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból