Olasz Renátó a Forbes-ban

Olasz Renátóval, társulatunk új művészével készített interjút a Forbes Magazin.

"Nem csak Pesten van élet"

 - interjú Király Leventével
Szegedről, Nizzáról, szerepekről és az életéről beszélgettünk Király Leventével, akire évekig dühös volt apja, hogy a régészet helyett a színészetre adta a fejét. De nem csak egy színész lett a sok közül, hanem a Nemzet Színésze.

Stork Natasa és Kancsár József a Menekülésről

Bulgakov Menekülés című drámájának december 9-én lesz a bemutatója a Kisszínházban. Szerafima szerepében Stork Natasát láthatja a közönség. A darab fordítója és dramaturgja, Zsótér Sándor állandó munkatársa, Ungár Júlia szerint azért esett Natasára a választás, mert megvan benne a Szerafimára jellemző légies törékenység, áttetsző, nem evilági finomság.

– Hogy érzed magad Szerafima bőrében?

Juan Perón: Egyházi Géza

„…jelen lenni, ha van választás, lehetőleg jó projektekben.”

Találkozás Egyházi Gézával

– Gyermekkora élményeiből lehetett arra következtetni, hogy egyszer majdünnepelt musicalszínésszé válik?

Szélpál Szilveszter operaénekes sikere

Szélpál Szilveszter hatalmas sikerrel énekelte Papageno szerepét a Szegedi Nemzeti Színház Alföldi Róbert által rendezett Varázsfuvola-produkciójában, az Armel Fesztivál londoni vendégjátékán. „A közönség szívét kétségtelenül Szélpál Szilveszter Papagenója ejti rabul. Piros Adidas tréning felsőben, mackónadrágban, üresfejű bájjal követi a beutaltak rohangálását a színpadon” – írja a kritika. http://www.theupcoming.co.uk/2016/10/23/the-magic-flute-at-the-hackney-e...
 

Pál Tamás: A Bánk bán fiatal emberek drámája

A fővárosi és a debreceni előadásokat követően az ős-Bánk bán bemutatójára készülnek Szegeden is. Pál Tamás karmester azt reméli, a közönséget is megérintené az eredeti változat, s a Tisza-parti bemutató alkotóihoz hasonlóan ők is meglátják az operában a szépséget.

Hollós Gábor: Tartuffe karakterének más aspektusát emelem ki

Hollós Gábor Tartuffe karakterének más aspektusait emeli ki, s a belé vetett hit, a hinni akarás veszélyességét hangsúlyozza legújabb bemutatójában.

Pál Tamás: Verdi a franciák kedvéért balettbetétet is írt A trubadúrhoz

Mivel a párizsi operabarátok igen sajátos társaságot tudhatott magáénak, kedvükért Verdi franciára fordította A trubadúrt és írt egy több mint húszperces balettbetétet is. Ebből a balettbetétből emelt ki 6-8 percnyi dalt Pál Tamás karmester, ami igazán különleges zenei élményt kölcsönöz majd a szegedi előadásnak.

Két gitáros lovag a bűzös középkorból

PÁROS INTERJÚ LÁSZLÓ BOLDIZSÁRRAL ÉS TÓBISZ TITUSSZAL

Toronykőy Attila: Le a kalappal...

... A trubadúr énekesei előtt
A négyfelvonásos Verdi-opera mélyére nyúlt Toronykőy Attila rendező és Pál Tamás karmester, az eredeti történetet komolyan véve visszakerültek az előadásba azok az áriacifrázások is, melyeken keresztül az énekesek megcsillogtathatják kreativitásukat. A rendezővel beszélgettünk.

Tartalom átvétel
Navigáció

Belépés

május 2017

Nagyszínház

május 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból