Rácz Tibor operaszerepben

Rácz Tiborral operaszerepben találkozhatunk legközelebb. Erről beszél a népszerű szegedi színművész:

A Don Pasquale Norinája ...

...a prózai műfajok felé kacsintgat
Sokszínű évadot tudhat magáénak Kovács Éva, aki a szegedi színház vígoperájában, Don Pasquale-ban és a Parázsfuvolácskában is szerepet kapott. Az énekesnő nagyon hálás, hogy ennyiszer gondoltak rá, melyekkel úgy érzi, új utak nyíltak meg előtte a prózai szerepek irányába is. Donizetti vígoperájában az a szerencse érte, hogy éppen a Gregor-bérletet váltó operabarátok előtt léphetett színpadra.

Bemutatkozásul olyan darabot választottam, ...

 ...amit szeretek
Keszég László a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője beszélt első főrendezői bemutatójáról: miért tartja aktuálisnak a Mesél a bécsi erdőt.

Találkozás Kónya Krisztina opera-énekesnővel

- Már nagyon fiatalon,7 éves korában kapcsolatba került a zenével. Akkor még hegedülni tanult. Volt a családjában valaki, akinek a példáját követte?
- Édesanyám színésznő szeretett volna lenni, játszott is amatőr társulatban és nagyon szeretett énekelni, később sajnos nem tudta folytatni tanulmányait. Tőle örökölhettem a színpad iránti vonzalmam. Már óvodás koromban felismerték ezt, így ének-zenei általánosba és zeneiskolába írattak, ahol kezdetnek a hegedűt javasolták.

Beszélgetés Egyházi Gézával

Délmagyarország, 2016. november 29.
A riportot F. Szalai Anna készítette.

Juronics Tamás a legényes csizmát...

... cserélte balettcipőre
Néptáncosból kortárs balett darabok koreográfusa, majd zenés és prózai előadások rendezője. A színházműfajok minden ágazatában aktív Juronics Tamás volt szerdán a színház Függöny előtt, maszk nélkül című est vendége, ahol az is kiderült, hogyan vezetett a sport iránti szeretet a színpadig, s milyen befolyása volt ebben a Kossuth-díjas táncművész édesanyjának.

A Dömötör-díj jelöltjei

A Szegedi Nemzeti Színház legjobbjainak 18. alkalommal adják át a Dömötör-díjakat a június 4-én 19 órakor kezdődő nagyszínházi gálaesten. Az idei jelöltekről szóló összeállításunkban kritikákból idézve elevenítjük fel a 2015/16-os szezon emlékezetes művészi teljesítményeit. Szavazni május 26-áig lehet a www.domotordij.designer.hu oldalon, valamint a színházakban és a jegyirodában található szavazólapokon.

Legjobb színész:

Rácz Tibor mindig “belülről dolgozik”

Imád focizni, együtt játszani a nézőkkel, viszont kerüli a színpadi feltűnősködést. Szegeden, még gyermekszínészként ragadta magával a színházi világ, később játszott operettekben, musicalekben, vígjátékokban és drámai szerepben is. Rácz Tiborral a zalaegerszegi beavató színházi évektől, a legextrémebb jelmezeken át, egészen a Gobbi Hilda-életműdíjig eltelt 65 évről beszélgettünk.

- Mit jelent önnek a Gobbi Hilda-életműdíj?

Pataki Ferenc: Tartuffe lelkileg nagy utat járt be

Egy újabb, régóta játszott és sokak által ismert darabot vesz elő áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház. A trubadúr című opera után, az évad záróelőadásaként a Tartuffe köszön vissza a szegedi deszkákon, Hollós Gábor rendezésében. A címszereplőt Pataki Ferenc alakja, akivel többek között arról beszélgettünk, milyen ember lehet Tartuffe?

Tóth Péter az Árgyélus királyfiról: ...

...Elképesztő élmény volt ezekre a versekre zenét írni
Tóth Péter szerezte a Szegedi Nemzeti Színház ősbemutatója, az Árgyélus királyfi zenéjét. Több mint egy fél évbe telt, hogy minden hangjegy a helyére kerüljön.

Tartalom átvétel
Navigáció

Belépés

május 2017

Nagyszínház

május 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból